contact@gotvimesofico.mk

Тестенини

Омилениот тест!

Шпагети Помодоро

Оваа паста се смета за една од најтешките за спремање од причина што користите само две состојки, а треба да извадите перфектен вкус. Значи треба...
Read More

Потпечени Тортиљони

Кога се работи за потпекување паста, тортиљоните се одлична форма! Заради спиралната форма задржуваат повеќе мастраф, па така се многу повкусни! Исто така добри за...
Read More

Шпагети со Инчуни

Кога се работи за паста, можам да кажам дека оваа ми е омилена комбинација, префинета! Најтешко е да направиш вкусно јадење со малку состојки! Што...
Read More

Леб со Пиперки

Нема ништо добро како домашен леб, уште и фурна на дрва ако имате… Полн погодок! 😉 Овој пат јас не го правам на дрва, ама...
Read More

Домашен Ржан Леб

Да ви кажам ми се пријаде домашен месен леб. Во шпајз имам ржано брашно, па станав, засукав ракавите и се фатив за работа. Потребни состојки:...
Read More

Шпагети со Шкампи

Пред 2 месеци бев во Италија на обука за готвење и имав шанса да си купам едни од најдобрите шпагети што постојат на светот! Кога...
Read More