contact@gotvimesofico.mk

Тестенини

Омилениот тест!

Вртена сукана пита

Бев во село Сачево или што би рекле струмичани С’чево. Таму имав можност да научам да сукам кори од баба Зуле која веќе 40 години...
Read More

Пенарлија

Пенарлија е класичен струмички рецепт кој почесто се готвел во минатото, но и денес е дел од дневното мени на многу домаќинства. При посета на...
Read More

Лепчиња од соништата

Да, овие се буквално лепчиња за какви што сонуваме сите ние гурмани на белиот свет! Се работи за лепчиња кои можете да ги искористите за...
Read More

Банички со Компир

Постот уште малце ќе заврши, а мене тек сеа ми дојде инспирација за посни рецепти! Шо да праам? Шо да праам? Банички со компир ќе...
Read More