contact@gotvimesofico.mk

Предјадења

Пушти го приборот на загревање!

Леб со суви домати

Многу едноставно, а ништо друго не ви е потребно како додаток. Во вангла за месење ставете 400гр брашно од кое 300гр обично бело брашно и...
Read More

Рижото со ракчиња

Ок, рижото ми е едно од омилените јадења, поготово кога е со било кои морски плодови!  Лесно е дечки само следете го рецептов и не...
Read More

Домашни “Багел” лепчиња

Се работи за еден од најпопуларните лепчиња на светот, иконата на Њујоршките сендвичи! Багел лепчињата се всушнот многу лесни за правење! После овој рецепт секој...
Read More

Фантастичен селски леб

Во последно време се повеќе работам на рецептури поврзани со леб. Верувам дека месење леб е посебна дарба и техника и посебно ги почитувам рецептурите...
Read More

Пенарлија

Пенарлија е класичен струмички рецепт кој почесто се готвел во минатото, но и денес е дел од дневното мени на многу домаќинства. При посета на...
Read More

Лепчиња од соништата

Да, овие се буквално лепчиња за какви што сонуваме сите ние гурмани на белиот свет! Се работи за лепчиња кои можете да ги искористите за...
Read More

Мини Калцоне

Ми се пријаде пица ама поинаку спакувана! 😉 Одговор на ова е Калцоне или Стромболи, јас се одлучив за првата варијанта! За почеток ви треба...
Read More