contact@gotvimesofico.mk

Главни јадења

Големо финале на масата!

Домашни “Багел” лепчиња

Се работи за еден од најпопуларните лепчиња на светот, иконата на Њујоршките сендвичи! Багел лепчињата се всушнот многу лесни за правење! После овој рецепт секој...
Read More

Вртена сукана пита

Бев во село Сачево или што би рекле струмичани С’чево. Таму имав можност да научам да сукам кори од баба Зуле која веќе 40 години...
Read More

Фантастичен селски леб

Во последно време се повеќе работам на рецептури поврзани со леб. Верувам дека месење леб е посебна дарба и техника и посебно ги почитувам рецептурите...
Read More

Пенарлија

Пенарлија е класичен струмички рецепт кој почесто се готвел во минатото, но и денес е дел од дневното мени на многу домаќинства. При посета на...
Read More